Як написати дипломну роботу? Як написати курсову роботу?

Багато студентів хочуть написати роботу самостійно. Більш того, і багато авторів хочуть зробити теж саме. Часто не виходить це ні в тих, ні в інших. І не те щоб просто не виходить - багато нюансів, пов'язаних з написанням дипломних, курсових, і навіть контрольних робіт, які треба врахувати, але які ніхто не враховує.

Так, деякі автори вам можуть сказати, що у них досвід роботи аж чуть ні з часів правління Миколи Другого (чи Івана Грозного), тому їм можна вірити. Але часто це або повна брехня, або весь "досвід" полягає у виконанні відносно простих робіт: задач, дрібних контрольних (які особливо ніхто не перевіряв). Або людина активно працював "колись тоді" (при Миколі Другому або Івані Грозному), а зараз лише періодично береться за дріб'язок, тому кваліфікацію начисто розгубив, враховуючи й те, що вимоги до робіт різко виросли. Тому, довірившись такому автору (тим більше, фірмі-посереднику, які в більшості випадків за якістю робіт не стежать зовсім і дають писати не тільки от таким "досвідченим" авторам, але і недосвідченим зовсім), клієнт ризикує багатьом.

У той же час, останні 2-3 роки преподи в вузах почали активно "борзеть", вимагаючи від студентів понад їх реальної можливості і здібностей (це справді так, оскільки навіть мені вчора прислали 6 завдань на контрольні - їх може виконати тільки людина , ідеально знаючий податкову систему і на практиці працюючий бухгалтером або податковим консультантом, але не студент ... я зробив, але скажу, що це було дуже складно - навіть дати авторам було нікому, робив сам, благо займаюся і цими питаннями на практиці). "Борзота" полягає і в тому, що вимагаються хитромудрі розрахунки, обгрунтування і розрахунок реальних пропозицій (це якщо мова про економічні та управлінських роботах), які студенти дуже з великим трудом зможуть зробити самі (коли навчався я в "лихі 90-ті" - ніхто так круто не вимагав). Звичайно, самі вони в більшості випадків і не роблять: або замовляють, або теж замовляють, але вже особисто "оборзевшими" преподу, який отримує непоганий бонус у кишеню (і таких випадків все більше, десь вони просто повальні).

Однак, не всі преподи "беруть на лапу", через що значної частини студентів все-таки доводиться або шукати варіант замовлення роботи на стороні (що дуже ризиковано і описано в інших наших статтях: кидати стали все частіше, шахраїв кількість зростає в геометричній прогресії, да і немошенніков, які просто не можуть написати нормально - таких ще більше), або писати самим.

Бічём для студентів став і Антиплагіат, який обійти все складніше. Деякі фірми, що обіцяють "підняти" Антиплагіат, займаються відвертою фальсифікацією, просто вбудовуючи в документ прихований текст або коди, про що вже писали на сайті Антіплагіат.ру. Але студенти скаржаться, що самі вони з рівнем 70% оригінальності написати не можуть (це ж майже все своїми словами), а деякі вузи вимагають ще й 85-90% оригінальності (що вже зовсім сверхзадранно). Більш того, деякі вузи, перейшли на перевірку на програмі ETXT-антиплагіат, а в 2014 році вимагали від студентів 80% оригінальності дипломної по праву, що було просто незбагненно (потім вимоги впали до 50-60%, але й цього було для студентів дуже багато).


Як правильно написати роботу самостійно? Це дуже складне питання, він вимагає детального опису. Перш за все, як написати введення до дипломної роботи? (Аналогічно і до курсової). Вимоги по написанню вступу, а також першої та другої глави - тут

У вступі потрібно відобразити актуальність, об'єкт, предмет, мета, завдання, джерела та структуру роботи. Про це в нашому файлі написано. Не забувайте, що ніколи не треба писати у введенні про "перехід до ринкової економіки" і про "в умовах ринку", і вже, тим більше, порівнювати ринкову економіку з плановою. Це все було на початку 90-х, хлопці. ЗАБУДЬТЕ. Інакше препод вас грунтовно затролліл, а то і скаже, що робота зроблена за старими даними.

Як написати першу главу дипломної? Як написати теорію до дипломної? Вище за посиланням в скачиваемой інформації є і це. Там написано, як підібрати текст під план, як поставити посилання, як правильно зробити схеми і т.п.

Як написати другу главу дипломної? Як написати аналітичну частину дипломної? Вище за посиланням дано рекомендації (можете і тут скачати), як провести дослідження, зробити розрахунки, схеми, таблиці та висновки.

Важливо врахувати, що якщо реальних даних по підприємству немає, а написати дипломну треба, то придумувати дані для дипломної потрібно "з головою", є ряд порад, як вірно визначити структуру підприємства, розміри виручки, прибутку і т.п. Їх можна скачати тут .

Важливо врахувати всі проблеми Антиплагіат. Ось тут можна скачати методи боротьби з плагіатом, тобто, як написати роботу без плагіату.

Зрештою, найбільш складною частиною роботи зараз стає проектна частина роботи - тобто третя глава (в більшості вузів). Як написати третю главу дипломної? Тут треба зрозуміти, як розробити заходи щодо дипломної, як оцінити ефективність заходів щодо дипломної. Про це написано тут.

У висновку до дипломної роботи повинні бути висновки по всій роботі (а не ахінея-відсебеньки, яку так люблять писати студенти, та й багато горе-автори теж). За вищезазначеним посиланням написано, як їх правильно зробити. Там же і про список джерел. Потрібно правильно його оформити, по методичці. Нормативно-правові акти зробити все в самій останній редакції (подивіться на сайтах), поставте більше нової літератури, статей останніх років та Інтернет-джерел. Тоді буде видно, що це не стара за'їжджена та здана в 50-ти вузах країни в різні роки роботи, а нова. Не захоплюйтеся зміною років в джерелах літератури (навіть якщо препод ідіот і вимагає, щоб було 50 підручників за останні 2 роки, хоча б навіть стільки їх і не виходило) - на цьому можна теж хвацько попастися.

Головне пам'ятати, що на захист необхідно надати доповідь та презентацію. Зараз цьому приділяється багато уваги, в деяких вузах навіть більше, ніж до самої роботи. Стисло, як правильно скласти доповідь та презентацію Ви можете подивитися тут.


Як написати правильно дипломну по праву?

Специфіка виконання юридичних робіт полягає в тому, що як такої практичної частини та проектної частини в них немає, але вимог по Антиплагіат, з аналізу та за пропозиціями ніхто не відміняв. А вимагають з кожним роком все більше. Раніше ці роботи писати було просто: накопіпастішь статей з Гаранта і радий шалено, що робота готова. Зараз так не вийде - буде суцільний плагіат, та й чи будуть там реальні пропозиції вдосконалення законів - теж питання. Ось як треба писати дипломні по праву.

В юридичних роботах зараз ОБОВ'ЯЗКОВО вимагають (з урахуванням досвіду останнього року, насамперед по дипломам, рідше за курсовими):
- Антиплагіат від 60-70%(але по дрібним роботам часто він і не потрібно зовсім)
- оформлення правильне (до цього докопуються все і скрізь)
- логічне виклад тексту по пунктах і висновки
- актуальні дані по нормативно-правовим актам, використання досвіду інших країн і т.п.
- застосування судової практики та висновки по нею
- проблеми законодавства позначати в тексті за висновками і в ув'язненні
- конкретні пропозиції щодо вдосконалення законодавства виходячи з проблем, у 2 або 3 гл. та укладанні (дивлячись скільки глав)
Все частіше в юридичних роботах вимагають робити доповідь з презентацією (де графічно показані схеми тощо), часто графічну інформацію вимагають і в тексті роботи. До того більшість юристів не захоплювалися графікою-таблицями, і їх роботи представляли собою, в основному, нудний набір прописних істин, болтологія і переливання з пустого в порожнє з цитуванням класиків. Зараз нові просунуті преподи (їх поки що небагато, враховуючи що в преподи часто йдуть ті, кого вже нікуди не взяли або, навпаки, вже всюди вигнали - більшість преподов є відверті халявщики і нездари, але і серед них шкідливі бувають) вимагають все більшого розміщення в роботі графічного матеріалу: схем, порівняльних таблиць, діаграм, графіків. Вчіться малювати на компі, панове юристи. Без цього зараз ніяк. Головне - правильно оформити ілюстрацію по методичці, послатися на неї в тексті. Зате потім можна це розмістити в презентації і буде дуже навіть красиво і цікаво виглядати.


Загалом, ви зрозуміли, панове, що вимог зараз стільки, що написати самостійно вкрай складно. А замовити десь - вкрай небезпечно. У наш складний час нікому не можна довіряти, навіть самому собі. Але мені - можна. Пишіть та замовляйте через наші сайти:

www.refcom.info

"Рефком-Інфо"


Якісне виконання дипломних робіт, магістерських дисертацій, інших студентських робіт в Україні (Київ, Харків, Львів та інші міста). Автор - не посередник.


Тел. +380-91-481-96-23 (в Польщі +48-22-390-62-80)

WhatsApp +371-28-159-919

Telegram @AlexBezugly 

Пошта - alex@refcom.info